annelies foto hoefslag.jpg

Annelies Vorsselmans

Annelies (1983) werd geboren in Brasschaat, België. Daar ging ze tot haar achttiende naar school, waarna de paarden haar doel werden. Van jongs af aan deed Annelies vakantiewerk op stallen als Stal Zeldenrust van Harry Theeuwes en Jewels Court Stud van de familie Cordia.

Bij Alex Geurts, eigenaar van Centrauto begon Annelies haar werk in de paarden. Ze leidde er de jonge paarden op en reed de paarden van de kinderen. Daarna ging ze naar Serge Beirens in samenwerking met Marcel Defraine, waar ze de handelspaarden reed, gevolgd door een periode van vijf jaar bij Roger van Oproy in Turnhout. Hier kreeg Annelies voor het eerst de kans om jonge paarden niet alleen op te leiden, maar ook voor langere tijd te kunnen rijden en ze uit te brengen op internationale wedstrijden als ze daar klaar voor waren, dit alles natuurlijk ook met het oog op de verkoop.

Door op internationale concoursen te rijden kwam Annelies Axel Verlooy tegen, die haar een baan aanbood bij Stal Eurohorse in Grobbendonk. Hier kreeg Annelies de kans om samen te werken met Harrie Smolders.

Na een jaar kreeg ze de vraag van Ben en Gerco Schröder om te komen werken bij Stal Eurocommerce van de familie Visser. Dit werd een mooie tijd met veel kansen om te leren en internationale wedstrijden te rijden, met Gerco Schröder als voorbeeld en Ben Schröder die haar trainde. In deze periode won Annelies de prestigieuze Queens Cup van het CSI5* in Mechelen.

Na een korte uitstap terug naar België streek Annelies neer in Weerselo. Hier is Annelies helemaal op haar plaats. “ Wat is het mooi  om samen met Jeroen hier op stal te werken, samen te trainen, samen op wedstrijd te gaan, samen wat op te bouwen. Het is een fantastische stal waar professioneel met de paarden gewerkt wordt en waar je jezelf als ruiter elke dag nog kan ontwikkelen”

Annelies Vorsselmans-Diesel-AMSTERDAM 2019-0119L37898.JPGAnnelies met Diesel Jumping Amsterdam 2019