Nieuws 3.jpg

EK 2015: Weer Dubbel Goud voor Dubbeldam!

Release date: 27 Aug 2015

Na Olympisch Kampioen en Wereld Kampioen is Jeroen nu ook Europees Kampioen, iets wat alleen ‚living legend‘ Hans-Günter Winkler (GER) in het verleden heeft weten te bereiken. Het was een thriller van een Kampioenschap afgelopen week in Aken waar Jeroen niet alleen de gedroomde individuele Europese titel behaalde, maar ook met het Nederlandse Team het Goud in de wacht sleepte. Een herhaling van het WK in Caen vorig jaar!

Samen met Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling wist Jeroen gastland Duitsland in het hol van de leeuw te verslaan. Door schitterende nulrondes van alle vier ruiters over alle dagen wist Nederland op spectaculaire wijze te winnen. Een tijdfout van Jur zorgde vrijdagavond in de laatste manche nog wel voor de nodige spanning, maar het geluk was aan hun zijde toen de Duitser Daniel Deusser vervolgens in de fout ging waardoor de winst al binnen was alvorens Gerco in actie kwam voor zijn laatste ronde. Het Zilver ging dus naar Duitsland, Zwitserland veroverde het Brons.

De strijd om de individuele Titel werd zondag in een bomvolle ‚Soers‘ verreden. Na de landenwedstrijd ging Jeroen door drie fantastische nulrondes als nummer drie in het individuele klassement zondag van start in de Finale. Ook hierin wist hij het hoofd koel te houden en op magistrale wijze reed hij Zenith foutloos door de finish in de eerste manche. Door een springfout van koploper Sergio Alvarez Moya (ESP) en het uitvallen van Cassio Rivetti (UKR) ging Jeroen na de eerste manche aan de leiding.

Grote concurrent Gregory Wathelet (BEL), die in de eerste manche ook de lei schoon wist te houden en daardoor opgeklommen was naar de tweede plek, herhaalde dit resultaat weer in de tweede manche waardoor Jeroen zich als laatste starter geen springfout kon permitteren om het Goud binnen te halen. Het verschil was minder dan drie punten, wat betekende dat hij zich alleen maximaal twee tijdfouten kon veroorloven. Maar Jeroen liet zich niet gek maken en reed weer een rit uit het boekje met Zenith. Met weliswaar één tijdfout kwamen ze door de finish waarna het stadion zowat letterlijk ontplofte. Het Goud was binnen! Gregory behaalde het Zilver, Brons ging naar Simon Delestre (FRA).

Jeroen Aachen 01Europees Kampioen!

Uitslagen EK Aken 2015

Terug naar nieuws