Nieuws 3.jpg

WEG 2014: Wereldkampioen!!!

Release date: 07 Sep 2014

Wat een prachtig resultaat! Een droom!  Jeroen Wereldkampioen samen met Zenith SFN! De finale werd gereden met vier verschillende paarden maar Zenith SFN heeft Jeroen naar de Fnale gesprongen. Vakmanschap en talent, paard en ruiter, een ideale combinatie !

De individuele strijd om het wereldkampioenschap bij de springruiters bij de Alltech FEI World Equestrian Games in het Franse Caen werd dus gewonnen door Jeroen. Jeroen was de enige van vier ruiters die geheel foutloos wist te blijven in de afsluitende finale met paardenwissel. Het zilver ging naar Fransman Patrice Delaveau en het brons was voor de Amerikaanse Beezie Madden. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson eindigde net naast het podium.

Het werd een zinderende finale, waarin de vier ruiters nadat ze hun eigen paard over het parcours hadden gereden dat vervolgens moesten doen met de paarden van hun concurrenten. Dubbeldam reed met zijn eigen Zenith SFN foutloos en wist daarna eerst Orient Express van Delaveau, daarna Cortes C van Madden en tot slot Casall Ask van Bengtsson zonder fouten over het lastige parcours te sturen. Uiteindelijk hielp ook Zenith SFN mee om Dubbeldam aan de zege te helpen, want alleen Delaveau wist dit paard foutloos rond te krijgen. Bengtsson liep met het paard van Dubbeldam tegen zes strafpunten aan en Madden noteerde op de rug van Zenith één afgeworpen balk.

Jeroen: "Alle drie de paarden die ik reed waren zeer verschillend. Ik had drie minuten om te ontdekken wat de sterke punten van een paard zijn en dat lukte, wat resulteerde in drie hele fijne foutloze ritten. Op voorhand had ik al gezegd naar deze wedstrijd met paardenwissel uit te kijken en ik was tijdens de wedstrijd relaxed genoeg om er van te genieten. Want het is een plezier als je drie van zulke cracks mag rijden!”

De Olympische kampioen van Sydney 2000 vertelt verder: "Kijkend naar de drie paarden, dan is Orient Express een paard met enorm veel kracht op de hindernissen en zeer elastisch. Cortes is een paard dat als je die ziet je denkt dat hij niet de meest elastische is van het stel, maar zodra je er op stapt merk je dat hij erg veel bloed voert. Bij Casall Ask, het paard dat ik als laatste moest rijden, was ik bang dat hij na drie rondjes de pijp iets leeg zou hebben. Tijdens de drie minuten loswerken voelde ik dat dit niet het geval was en ook met hem had ik een fijne rit", aldus Jeroen, winnaar van individueel- en teamgoud.

Volgens Dubbeldam is hij nu het trauma van het WK in Jerez 2002 kwijt. "Voor de individuele wedstrijd stond ik toen vijfde met De Sjiem en ik was er op gebrand om toen al de wedstrijd met paardenwissel te rijden. In de tweede manche maakte ik een kapitale blunder, waardoor ik ver terugviel. Ik heb mezelf die fout nooit vergeven, maar kan er na vandaag mee leven."

 Wereldkampioen!!Wereldkampioen!!

 

Terug naar nieuws