Nieuws 3.jpg

WEG 2014: We staan in de Finale!

Release date: 06 Sep 2014

Jeroen en Zenith SFN hebben met twee prachtige foutloze ritten de Finale met paardenwissel van het WK gehaald. Daarmee heeft Nederland voor het eerst sinds 1978 (Johan Heins met Pandur Z) weer een combinatie bij de laatste vier.

Jeroen zei na afloop: "Vanavond ga ik wel eens nadenken over de drie andere paarden die ik morgen moet gaan rijden. Dat is nu nog moeilijk te bekijken, maar ik zie er wel naar uit. Ik moest vandaag dubbel nul rijden en voor Zenith is dit zijn eerste jaar op dit niveau. Ik ben nu ongelooflijk blij en voor morgen is alles mogelijk".

Tegen de verslaggever van de Hoefslag zei Jeroen over Zenith: “Hij was zo fris vandaag. Voor de tweede ronde bokte hij nog een keer bij het losrijden. Hij is echt topfit. Prachtig dat we het hebben gehaald.”

Ook geplaatst voor deze finale zijn de Fransman Patrice Delaveau, de Amerikaanse Beezie Madden en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson.

Over de kansen voor morgen is Ehrens voorzichtig optimistisch. "Ik geef Jeroen een reële kans. In Aken heeft hij vier maal een wedstrijd met paardenwissel gereden en alle vier gewonnen. Maar het zijn morgen vier sterke ruiters met vier hele goede paarden.”

Uitslag kwalificatie Finale: http://score.normandie2014.com/results/jumping/JUM-PRI-IND-RA-3-2.pdf
Startlijst Finale met paardenwissel: http://score.normandie2014.com/results/jumping/JUM-PRI-IND-FT.pdf

Jeroen en Zenith op weg naar de FinaleJeroen en Zenith op weg naar de Finale

Terug naar nieuws